Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

U BiH danas moguća kiša, evo kakvo se vrijeme očekuje za vikend

vrijeme jesen vrelo bosne (19)

Najniža jutarnja temperatura zraka između -1 i 4 stepena, na jugu BiH do 8. Najviša dnevna temperatura između 8 i 13, na jugu Bosne i Hercegovine od 15 do 19 stepeni

U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno će pasti malo kiše. Prijepodne sunčano u Hercegovini gdje se prognozira naoblačenje u poslijepodnevnim satima.

Vjetar slab, jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između -1 i 4 stepena, na jugu BiH do 8. Najviša dnevna temperatura između 8 i 13, na jugu Bosne i Hercegovine od 15 do 19 stepeni.

U Sarajevu će biti djelimično vedro. Najniža jutarnja temperatura oko 1 stepen, a najviša dnevna oko 11.

Stabilno vrijeme uslovljava relativno povoljnu opštu sliku

Stabilno vrijeme, uz povećanu naoblaku i bez većih temperaturnih oscilacija, u Bosni uslovljava relativno povoljnu opštu sliku.

Osjetljive osobe mogle bi imati poteškoća u vidu promjene raspoloženja, dekoncentracije, nesanice, a problem bi mogli uzrokovati i nešto izraženiji osjećaj hladnoće, posebno u jutarnjim satima, kao i zagađeniji zrak.

Na jugu, jugozapadu i na planinama, ugodnije, sunčanije i toplije vrijeme, uz ljepšu opštu sliku većim dijelom dana, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

U petak će biti pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom, koja se u Posavini, Krajini može zadržati veći dio dana. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 21 °C.

U subotu se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje poslije podne i u večernjim satima. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevna od 12 do 17, na jugu do 21 °C.

U nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 17, na jugu do 21 °C.

U ponedjeljak se očekuje jutro sunčano sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Tokom dana naoblačenje. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se kiša. Tokom noći na planinama je moguć snijeg. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 17, na jugu do 21 °C.