Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vremenska prognoza

U BiH danas nestabilno vrijeme, mogući obilni pljuskovi

Sarajevo: Ponovno jeobavezno nošenje maski i na otvorenom
15.10.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Od danas je u Sarajevu ponovo obavezno nosenje maski i na otvorenom, usljed povecanja broja zarazenih virusom Covid-19. Gradjani su uglavnom disciplinovani i vecina ih nosi maske. Photo: Armin Drugut/PIXSELL

U subotu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas će biti nestabilno vrijeme. Od sredine prema kraju dana širom Bosne i na sjeveru Hercegovine se očekuju pljuskovi, ponegdje obilni i grmljavina, dok će u Hercegovini biti bez padavina, saopštili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini južnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 34 stepena.

U Sarajevu većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. Pljuskovi sa grmljavinom su mogući u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stepeni, prenosi Anadolu Agency (AA).

U subotu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana u Bosni sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine će povremeno biti i intenzivnije. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena.

U nedjelju, takođe, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna od 22 do 27, na jugu do 30 stepeni.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom i pljuskovima. Tokom dana, padavine će oslabiti i postupno prestati. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna od 22 do 27, na jugu do 30 stepeni.