Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH danas nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima

Olujno nevrijeme s kišom i ledom zahvatilo Tuzlu

U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne jutros je, kao i u Hercegovini sunčano, a u ostatku BiH je pretežno oblačno.

Kiša, pljuskovi i grmljavina su zabilježeni u centralnim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, na normali je i lagano opada.

U BiH danas će preovladavati nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno jačim udarima vjetra, intenzivnijim padavinama, lokalno i gradom, očekuje se u većem dijelu Bosne.

Na jugu Hercegovine bit će uglavnom, bez padavina. Vjetar u Bosni bit će slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjeren do pojačan, južni i jugozapadni. Dnevne temperature od 26 do 31, na jugu od 30 do 35 stepeni.

U Sarajevu će danas doći do postepenog naoblačenja praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica, Goražde 15 stepeni, Kupres, Sokolac 16, Ivan-sedlo 17, Livno, Sarajevo, Srebrenica 18, Gradačac 19, Bihać, Bugojno, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Zenica 20, Banja Luka, Tuzla, Zvornik 21, Bijeljina, Doboj 22, Trebinje, Čapljina 23, Mostar 24 i Neum 26.