Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH danas oblačno s padavinama

Foto: Anadolija
Snijeg u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme s padavinama. Više padavina se očekuje poslijepodne.

U Hercegovini se očekuje kiša, a u Bosni u nizinama kiša ili susnježica koja će u noći preći u snijeg. U višim planinskim područjima će padati snijeg.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između –2 i 4, a na jugu zemlje od 8 do 12 stupnjeva.

U Sarajevu će biti oblačno. Poslijepodne se očekuje kiša ili susnježica koja će u noći preći i u snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka između –2 i 2 stupnja.

U BiH jutros je bilo oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša.

Visina snijega u 7.00 sati (cm): Banja Luka, Bosanski Novi i Gradačac 35, Han- Pijesak i Prijedor 34, Sanski Most 33, Bjelašnica 32, Doboj 28, Bijeljina i Tuzla 26, Bihać i Drvar 22, Srebrenica 21, Zvornik 20, Ivan Sedlo 19, Zenica 18, Kupres, Mrkonjić-Grad i Sokolac 17, Višegrad 12, Jajce 11, Bugojno 10, Sarajevo 9, Rudo 8, Foča 7, Gacko 3.

Temperature zraka u 7.00 sati: Gradačac -3 stupnja, Bijeljina i Sanski Most -2, Banja Luka, Bihać i Prijedor -1, Bjelašnica, Bugojno, Doboj, Drvar, Kupres, Sarajevo, Tuzla i Zvornik 0, Ivan-sedlo, Jajce, Sokolac, Srebrenica i Zenica 1, Livno 2, Čapljina 7, Neum 9, Trebinje 11 stupnjeva.

Atmosferski tlak je iznosio 929 milibara, za 13 milibara je niži od normalnog i sporo opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.