U BiH danas pretežno oblačno

oblacno(15)

U Bosni je jutros oblačno. U većem dijelu Hercegovine je pretežno sunčano, a više oblačnosti ima u sjevernim područjima.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 1hPa je veći od normalnog i raste.

U Bosni će danas prijepodne biti oblačno, a u drugoj polovini dana djelomično će doći do smanjenja oblačnosti. Rijetko u Bosni sa slabom kratkotrajnom kišom. U Hercegovini mala i umjerena naoblaka.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 14 i 20, na jugu od 20 do 25 stepeni.

U Sarajevu prijepodne oblačno. Poslijepodne će doći do djelomičnog smanjenja oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bjelašnica 1, Ivan-sedlo i Kupres 8, Sokolac 10, Sarajevo 11, Doboj i Tuzla 12, Bugojno, Drvar, Gradačac, Jajce, Livno, Srebrenica, Trebinje i Zenica 13, Banja Luka, Bijeljina, Sanski Most i Zvornik 14, Bihać i Prijedor 15, Neum 17, Mostar 19 i Stolac 20 stepeni.