Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH danas pretežno oblačno, krajem dana moguća kiša

vrijeme2

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u centralnim djelovima.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Bjelašnica, Srebrenica 4, Ivan-sedlo 2, Bugojno, Rudo, Sokolac 1.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi je 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas se u jutarnjim satima očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana jače naoblačenje sa sjevera, što će krajem dana ili u večernjim satima usloviti kiša, a na planinama snijeg. Padavine se uglavnom očekuju u većem dijelu Hercegovine, centralnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar, slab, sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 5 do 10, na jugu od 10 do 14 stepeni.

U Sarajevu umjereno i nešto sunčanije prijepodne, a poslijepodne i pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -8 stepeni, Kupres -6, Sokolac -5, Drvar -4, Banja Luka, Bihać, Bugojno, Ivan-sedlo, Jajce, Livno i Sanski Most -2, Doboj, Prijedor, Tuzla i Zenica -1, Bijeljina, Sarajevo, Srebrenica i Zvornik 0, Gradačac 2, Stolac i Trebinje 7, Mostar 8 i Neum 9 stepeni.