Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH danas pretežno oblačno sa pljuskovima

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u južnim područjima.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 2 stepena,
Ivan-sedlo 9, Kupres, Sokolac 10, Bugojno 12, Livno, Sarajevo, Srebrenica 13, Bihać, Gradačac, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Tuzla, Zvornik 14, Banja Luka, Bijeljina, Goražde, Zenica 15, Doboj 16, Mostar 18, Neum i Trebinje 20.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 932 hPa, za 10 hPa je niži od normalnog i stagnira.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje bit će s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najmanje padavina se očekuje na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar će bit slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature kretat će se od 18 do 23, na jugu od 22 do 28 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine se očekuje uglavnom, tokom poslijepodneva i u večernjim satima. Dnevna temperatura kretat će se oko 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vozači oprez

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom kolovozu, pa se vozači upozoravaju za opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu.

Posebna pažnja skreće se na dionice koje prolaze kroz usjeke, a gdje su mogući mjestimični odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi saobraća se usporeno uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije, a izdvajaju se putni pravci: Tuzla-Bijeljina, Jajce-Banja Luka, Doboj-Gračanica, Brod na Drini -GP Hum i Čapljina-Stolac.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj na snazi je zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.