Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH danas pretežno oblačno vrijeme

vrelo-bosne111

U sjevernim, sjeverozapadnim i sjeveroistočnim područjima Bosne danas će prijepodne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz slabu kišu, a u ostatku dana postepeno smanjenje oblačnosti.

U ostalim dijelovima naše zemlje bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature zraka kretat će se od 19 do 25, na jugu zemlje od 24 do 29 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura iznosit će oko 21 stepen.

Jutros je u sjevernim, sjeveroistočnim i sjeverozapadnim područjima pretežno oblačno vrijeme, a o ostatku zemlje, uglavnom, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Na sjeverozapadu Bosne pada slaba kiša.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica i Kupres 9, Bihać i Ivan-sedlo 12, Bugojno 13, Banja Luka, Gradačac, Sanski Most i Tuzla 14, Bijeljina, Doboj, Sarajevo i Zvornik 15, Goražde i Srebrenica 16, Mostar 18, Čapljina 21, Trebinje 22 i Neum 23 stepena.