Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Danas sunčano, u utorak kiša i snijeg koji će padati u cijeloj Bosni

U BiH će danas puhati vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme, a promjene vremenskih prilika očekuju se već od sutra.

U BiH će danas puhati vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od minus tri do dva, na jugu od jedan do šest, a dnevna od osam do 14, na jugu do 16 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u utorak će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima na istoku Bosne vedro. Prijepodne snijeg se očekuje na sjeverozapadu Bosne. Poslijepodne i u večernjim satima snijeg u cijeloj Bosni. U Hercegovini kiša od sredine dana.

Prema kraju dana i tokom noći na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine sa snijegom i susnježicom. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od jedan do 10, u višim područjima i na planinama od 10 do 15, lokalno do 20 centimetara. Jutarnja temperatura od minus jedan do četiri, na jugu od dva do šest, a dnevna od nula do šest, na jugu od devet do 15 stepeni.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne razvedravanje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U jutarnjim satima sa snijegom, a na jugu Hercegovine sa kišom. U ostatku dana u Bosni povremeno i lokalno sa slabom kišom, a na planinama povremeno slab snijeg. Jutarnja temperatura od minus osam do minus dva, na jugu od minus jedan do četiri, a dnevna od dva do osam, na jugu do 11 .

U četvrtak se prognozira uglavnom sunčano vrijeme uz promjenljivu oblačnost. Jutarnja temperatura od minus devet do minus tri, na jugu od minus dva do dva, a dnevna od tri do 10, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih.