Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH danas umjereno oblačno, poslijepodne pljuskovi

kisa vrijeme vremenska

U južnim i jugozapadnim područjima Bosne i Hercegovine jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 2 stupnja, Sokolac 5, Livno i Srebrenica 6, Goražde, Ivan-sedlo i Kupres 7, Bugojno, Jajce, Sarajevo i Zvornik 8, Doboj 9, Bijeljina, Mostar, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 10, Banja Luka, Drvar i Trebinje 11, Bihać i Gradačac 13 i Neum 14.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas će doći do jačeg naoblačenje s juga. Prijepodne kiša i slabi pljuskovi se očekuju u Hercegovini, a moguća je i grmljavina. U drugoj polovini dana kiša i lokalni pljuskovi se očekuju u cijeloj BiH. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22 stupnja.

U Sarajevu danas će prijepodne biti umjereno oblačno. Tokom dana, povećanjem oblačnosti očekuje se pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.