Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza za naredne dane

U BiH do kraja sedmice sunčano, od ponedjeljka pretežno oblačno

vrucina vrijeme ljeto toplotni val (4)

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH za vikend se očekuje sunčano vrijeme u cijeloj zemlji

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva porast naoblake očekuje se u centralnim, zapadnim i jugoistočnim područjima Bosne, kao i u većem dijelu Hercegovine i može usloviti pljuskove i grmljavinu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature kretaće se od 15 do 21, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 30 do 35 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslijepodne se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 18, a dnevna oko 27 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u petak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne, kao i na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 27 do 34 stepeni Celzijusovih.

U subotu i nedjelju očekuje se sunčano vrijeme. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevne od 28 do 35 stepeni Celzijusobih.

Početkom naredne sedmice u Bosni se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom poslijepodneva padavine postepeno prestaju. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 24 do 29, na jugu od 29 do 34 stepeni Celzijusovih.