Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministarstvo sigurnosti

U BiH izdata 36.163 rješenja o izolaciji, do sada kažnjeno 250 osoba

policija patrola tuzla izolacija

U izvještaju u kojem su prikupljeni podaci policijskih agencija 29. marta, navodi se da je obavljeno 14.441 kontrola osoba kojima je određena izolacija

Ministarstvo sigurnosti BiH je objavilo dnevni izvještaj policijskih agencija o aktivnostima poduzetim u cilju sprečavanja širenja koronavirusa u kojem se navodi da su izdata 36.163 rješenja o izolaciji, javlja Anadolu Agency (AA).

U izvještaju u kojem su prikupljeni podaci policijskih agencija 29. marta, navodi se da je u BiH obavljeno 14.441 kontrola osoba kojima je određena izolacija.

Navodi se da je zabilježeno ukupno 250 slučajeva nepoštivanja naredbe o zabrani kretanja, kao i 99 slučajeva u kojima osobe nisu poštovale pravila izolacije ili nisu nađene na adresi.

U izvještaju se još dodaje da su za 250 osoba izrečene sankcije zbog nepoštivanja odluka nadležnih inspekcija.

Prema dostavljenim podacima, u Republici Srpskoj je izdato 15.105 rješenja o izolaciji, a obavljene su 2.643 kontrole, dok je izrečeno 68 sankcija.

Kada je riječ o Federaciji BiH, najviše rješenja o izolaciji izdato je u Tuzlanskom kantonu (4.349), u kojem je izrečeno i najviše sankcija – 54.