Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH jutros oblačno s kišom, a na planinama snijeg

BiH

snijeg_saobracaj

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Tokom dana ili u večernjim satima u nižim područjima Bosne kiša će preći u susnježicu ili snijeg. Vjetar će biti slab do umjeren, zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature kretat će se od 3 do 10, na jugu od 10 do 14 stepeni. Krajem dana i u večernjim satima očekuje se pad temperature zraka.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslijepodne ili u večernjim satima, uz postepeni pad temperature, očekuje se prelazak kiše u susnježicu ili snijeg. Temperatura zraka iznosit će oko 8 stepeni.

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -3, Bihać 2, Goražde, Kupres i Sanski Most 3, Ivan-sedlo 4, Livno i Sokolac 5, Banja Luka, Bugojno, Jajce i Zenica 6, Gradačac i Tuzla 7, Bijeljina, Doboj, Sarajevo, Srebrenica i Zvornik 8, Trebinje 9, Mostar i Čapljina 11 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 932 hPa, za 11 hPa je niži od normalnog i lagano opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zaovoda BiH.