Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH jutros sunčano, poslijepodne s pljuskovima i grmljavinom

vrijeme kisa sunce

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Sokolac 12, Ivan-sedlo i Kupres 13, Drvar i Livno 14, Bugojno, Sarajevo, Srebrenica i Grude 16, Jajce, Sanski Most, Stolac, Trebinje i Tuzla 17, Prijedor i Zvornik 18, Banja Luka, Doboj i Zenica 19, Bijeljina, Gradačac, Mostar i Neum 20 i Bihać 21.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne i u večernjim satima, razvojem oblačnosti, najprije u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne bit će s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Padavine će u večernjim satima samo ponegdje biti mjestimično i intenzivnije. Očekivana količina padavina tokom dana u centralnim i zapadnim područjima između 10 i 20 mm, lokalno i do 25 mm, a u ostalim djelovima između 2 i 5 mm.

Vjetar u Bosni bit će slab do umjeren zapadnog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 23 do 28, na jugu do 31 stepen.

U Sarajevu danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti bit će s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.