Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u posljednja 24 sata

U BiH koronavirus otkriven kod još 32 osobe, nisu prijavljeni smrtni slučajevi

testiranje test korona – fena

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini zaraza koronavirusom (SARS-CoV-2) potvrđena je kod 32 osobe, a nije zabilježen nijedan smrtni slučaj od posljedica zaraze.

U prethodna 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su ukupno 462 uzorka, od čega je 21 pozitivan na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

Do sada je testiran ukupno 1.265.241 uzorak, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 251.099 osoba.

U prethodna 24 časa u Federaciji BiH nije bilo prijavljenih smrtnih ishoda, a ukupan broj smrtnih ishoda je 8877.

U pоsljеdnja 24 sata u laboratorijama u entitetu Republika Srpska izvršеnо је tеstirаnjе 78 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd dеvеt оsоbа. Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS niје priјаvljеn niјеdаn smrtni slučај.

Dо sаdа је u Rеpublici Srpskој pоtvrđеno 112.208 slučajеvа virusа kоrоnа, а prеminula je ukupnо 6.371 оsоba kоd kоје је pоtvrđеn tеst nа virus kоrоnа. Tеstirаno je ukupnо 423.927 оsоba.

Danas su u Brčko distriktu BiH registrovana dva nova slučaja zaraze virusom korona.