Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH kreirana prva social media platforma za razmjenu znanja

BiH

Knowlead

U Bosni i Hercegovini kreirana je prva social media platforma za razmjenu znanja, a jedna od ideja je pretvoriti neformalno obrazovanje u formalno te otvoriti prostor za nesebičnu podjelu znanja koje se prenosi na mlade naraštaje, saopćeno je.

U rektoratu Internationalnog Burch univerziteta danas su se sastali predstavnici Knowlead društvene platforme, ujedno i studenti tog univerziteta, u pratnji njihovog mentora, prof. dr. Malcolm Dueroda. Primio ih je rektor Internacionalnog Burch univerziteta, prof. dr. Damir Marjanović.

Studenti Ekrem Nurović, Haris Botić, Amer Zavlan i Ejub Hadžić osigurali su plasman na svjetskom finalnom Microsoft Imagine Cup takmičenju koje će biti održano u Seattleu u julu. To je prilika kako za njihovo usavršavanje tako i za dobar networking s ključnim osobama u IT industriji, kao i prilika da se bore za glavnu nagradu vrijednu od 100.000 dolara.

Imagine Cup je globalno takmičenje koje podstiče nove generacije studenata da se udruže i koriste svoju kreativnost, strast i znanje za stvaranje aplikacija koje oblikuju različite segmente ljudskog života, a predstavljanje najboljih projekata s područja Balkana održano je u Zagrebu, 12. maja.

Microsoft Imagine Cup je projekt koji je i ove godine okupio pet najboljih ekipa iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije.

Ekrem Nurović, osnivač online platforme za učenje “Knowlead”, kazao je kako se radi o izuzetnoj prilici da se širem tržištu dodatno prezentiraju mogućnosti koje nudi ova platforma.

“Na Internacionalnom Burch univerzitetu mi se zalažemo za aplikativno znanje jer samo tako naši studenti mogu početi razmišljati o biznisu a samim tim i o kreiranju vlastitog posla. Jako smo sretni i zadovoljni zbog ovih dječaka i oni su samo jedna od ekipa s Internacionalnog Burch univerziteta koja niže uspjehe za koje živimo i borimo se na Burch univerzitetu. Naša obaveza nije samo da studentima prenosimo znanje nego da im budemo i mentori i podrška primjene stečenih znanja u stvarnom životu. Uz pomoć naših profesora sa Burch univerziteta, ovi momci su pokrenuli vlastiti start-up i već postigli veliki uspjeh. Sada ćemo ih podržati u njihovom nastupu u Seattleu, a siguran sam da će se naša suradnja nastaviti kada budu uspješni eksperti, poslovni ljudi i uzor budućuh generacija“, izjavio je rektor Burch univerziteta, prof. dr. Damir Marjanović.