U BiH naredne sedmice nestabilno vrijeme, temperature do 32 stepena

vrucina ljeto

U Bosni i Hercegovini je jutros zabilježeno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a u osam sati temperatura zraka na Bjelašnici iznosila je 11, Zenici 15, Sarajevu 17, Banjoj Luci, Prijedoru i Trebinju 20, u Mostaru 21, a u Bijeljini 23 stepena celzijusa.

U BiH će danas preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima porast naoblake će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu u većem dijelu Bosne. Puhat će slab do umjeren vjetar na zapadu Bosne i u Hercegovini zapadni i jugozapadni, a u ostatku Bosne sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperature iznosit će od 26 do 32 stepena.

U Sarajevu je vrijeme sunčano, a poslije podne porast naoblake može usloviti pljuskove i grmljavinu. Dnevna temperatura iznosti će oko 27 stepeni, javlja Anadolu Agency (AA).

U ponedjeljak će biti sunčano vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima doći će do porasta naoblake, u većem dijelu zemlje, može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Na jugu Hercegovine se ne očekuju padavine. Puhat će slab do umjeren vjetar u Hercegovini i na zaopadu Bosne jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni.

Jutarnje temperature iznosit će od 13 do 19, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 26 do 32 stepena Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda Bosne i Hercegovine.

U utorak očekuje se nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom u većem dijelu zemlje. Padavine su moguće poslije podne i u večernjim satima. Jutarnje temperature iznosit će od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 26 do 32 stepena.

U srijedu vrijeme će biti nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine lokalno mogu biti i obilnije. Jutarnje temperature kretat će se od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 24 do 30 stepeni celzijusa.

U četvrtak očekuje se nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature iznosit će od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 26 do 32 stepena celzijusa.