Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

U BiH narednih dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

Skradin: Veliki broj posjetitelja uživa u ljepotama Nacionalnog parka Krka
12.08.2019., Skradin - Val visokih temperatura i vrucina zahvatio je cijelu Hrvatsku, pa tako i Nacionalni park Krka. Najtopliji dan u godini najlakse je podnijeti uz hladnu tekucinu i osvjezavanje u rijeci. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U utorak ponegdje u jugozapadnim područjima može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak

U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti.

Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura od 27 do 32, na jugu do 34 stepena.

U utorak, 02. augusta, malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu. Tokom dana, ponegdje u jugozapadnim područjima može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura od 27 do 34 stepena.

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost prognozira se za srijedu, 03. august. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura od 28 do 34 stepena.

U četvrtak, 04. augusta, očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura od 28 do 34 stepena – saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.