Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH narednih dana umjereno oblačno i sunčano

sarajevo-vrijeme-suncano

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, a u Krajini mjestimično i pojačan. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25 stepeni.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Tuzla 23, Bosanska Gradiška 19, Zvornik 18, Han-Pijesak i Srebrenica 14, Bijeljina, Bosanski Novi, Doboj i Ivan-sedlo 8, Banja Luka, Banja Luka i Nevesinje 6, Bihać, Sanski Most i Zenica 5, Bugojno, Jajce, Mrkonjić Grad i Rudo 4, Drvar i Sarajevo 3, Bjelašnica, Gacko, Prijedor i Višegrad 2, Gradačac i Čemerno 1.

U subotu, 16. aprila, u BiH će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti umjeren do pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka iznosit će između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27 stepeni.

U nedjelju, 17. aprila, u BiH će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnosti mogući su i kratkotrajni pljuskovi. Vjetar će biti umjeren do pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka iznosit će između 8 i 13, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 29 stepeni.

U ponedjeljak, 18. aprila, u BiH će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabim padavinama. Vjetar umjeren do pojačan sjevernog smjera. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu do 26 stepeni, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.