Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH nerednih dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme

oblacno(15)

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, na istoku Bosne može pasti i malo snijega. Tokom dana bit će postupano smanjenje oblačnosti i više sunčanih perioda. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a krajem dana u skretanju na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 7, na jugu zemlje od 7 do 12 stepeni.

Visina snijega u 07.00 sati (cm): Bjelašnica 28, Han-Pijesak i Kupres 25, Ivan-sedlo 18, Srebrenica 13, Tuzla 11, Mrkonjić Grad 10, Sarajevo 5, Jajce i Rudo 3.

U ponedjeljak, 30. novembra, u Bosni se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Po kotlinama i uz riječne tokove bit će magle ili sumaglice. Vjetar će biti slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu zemlje od 2 do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U utorak, 1. decembra, u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima. Vjetar će biti slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 4, na jugu zemlje od 2 do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U srijedu, 2. decembra, u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom koja ponegdje može biti i dugotrajna. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje od 4 do 10, a najviša dnevna između 6 i 12, na jugu zemlje do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.