Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

U BiH stiglo dugoočekivano osvježenje, temperature su niže, očekujte padavine

Sarajevo: Na servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snažno nevrijeme u BiH
05.08.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Na online meteoroloskom servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snazno nevrijeme na podrucju Bosne i Hercegovine i ostatka Balkana. U Sarajevu od jutarnjih sati pada kisa uz jak vjetar. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Lokalni pljuskovi se očekuju od sredine dana prema večernjim satima na zapadu, jugozapadu, centralnim i istočnim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje postepeno povećanje oblačnosti, dok se od sredine dana očekuju padavine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lokalni pljuskovi se očekuju od sredine dana prema večernjim satima na zapadu, jugozapadu, centralnim i istočnim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća na području Krajine.

Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini vjetar veći dio dana južnog smjera, a poslije podne mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 35.

U Sarajevu sunčano prijepodne. Povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 30 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u srijedu prijepodne će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijedak lokalni pljusak je moguć u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje sa zapada prema istoku zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 32.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u Bosni će biti i magle u jutarnjim satima. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu zemlje 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29, na jugu zemlje do 33 stepena.

U petak se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 34.