BiH

Potvrdio Skočibušić

U BiH stiže 60.000 doza Moderne, krajem mjeseca ističe rok za 200.000 AstraZenece

21/10/2021

Kazao je kako je kod nas trenutno stagnacija četvrtog vala te izrazio nadu da "neće pobjesniti kao što se zbiva u regiji

Izaslanstvo Federalne vlade na čelu s premijerom Fadilom Novalićem posjetilo je u četvrtak Zavod za javno zdravstvo FBiH u Mostaru i tom prigodom zajedno s ravnateljem tog zavoda Sinišom Skočibušićem obišlo prostorije Zavoda.

U Zavodu se nalazi centralna distribucijska jedinica za cjepiva u Federaciji BiH te sistem za čuvanje cjepiva uključujući i hladni lanac, kao i laboratorij za ispitivanje hrane, vode, zraka, predmeta opće upotrebe i ionizirajućeg zračenja.

Premijer Novalić je kazao da su danas u posjetu centru gdje su smještena cjepiva odakle kreće proces imunizacije u BiH, te da su se uvjerili da je sve urađeno po najvišim standardima.

– Uvjerili smo se da je cjepni materijal prije svega stručno smješten i nadziran jer su osigurani mehanizmi u slučaju nestanka struje, pada i rasta temperature – kazao je premijer Novalić u izjavi novinarima.

Ravnatelj Zavoda Siniša Skočibušić zahvalio je federalnom izaslanstvu na posjetu i istaknuo pritom kako se teži ka zapadnoeuropskom načinu procjepljivanja.

– Mi težimo zapadnoeuropskom načinu procjepljivanja, a to znači 80 posto. Veliki je posao pred nama ali moram reći da je velika odgovornost na svakome od nas da sudjelujemo u zajedničkom poslu vraćanja u staro normalno – kazao je Skočibušić.

Po njegovim riječima, do sada su administrirali preko 800.000 cjepiva, a krajem oktobra u skladištima Zavoda ističe 200.000 doza AstraZenece i 1.300 doza Sinovaca.

Najavio je dolazak novih cjepiva pa tako u BiH stiže Moderna cjepivo i to 60.000 doza, a u Federaciju će dopasti oko 40.000 doza.

Kazao je kako je kod nas trenutno stagnacija četvrtog vala te izrazio nadu da “neće pobjesniti kao što se zbiva u regiji”.

Kada je riječ o cijepljenim osobama, Skočibušić je naveo kako je potpuno cijepljenih s obje doze na području FBiH 23 posto, dok je s jednom dozom cijepljeno 25 posto.

Tim brojkama nisu zadovoljni te je ponovno pozvao građane da se cijepe kako bi sačuvali svoje zdravlje.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.