Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

U BiH stiže jače naoblačenje koje će donijeti snijeg i u niske predjele

snijeg sarajevo – db fokus (2)

U Sarajevu danas pretežno sunčano, a najviša dnevna temperatura zraka oko pet stepeni

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 14.

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko pet stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), u srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus osam i minus dva stepena, na jugu zemlje do četiri. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između jedan i šest stepeni Celzijusova, na jugu zemlje do 1.

U četvrtak se prognozira jače naoblačenje koje bi u drugoj polovini dana u nizinama uslovilo kišu, a u višim područjima snijeg. U noći na petak i u nizinama bi kiša prešla u slab snijeg. Vjetar slab, prije podne južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i sedam stepeni, na jugu zemlje do deset.

U petak prijepodne pretežno oblačno. U jutarnjim satima slabije padavine. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa sjevera se očekuje u noći na subotu. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između minus dva i dva, na jugu zemlje do devet stepeni.