Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

U BiH stiže majski snijeg, očekuju se i obilnije padavine

golubovi snijeg

Najviša dnevna temperatura zraka danas uglavnom između 17 i 24°C

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje djelomično vedro vrijeme. Samo lokalno može pasti malo kiše.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 9°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U petak će biti pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalno sa jačim pljuskom. Poslije podne prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U subotu se očekuje oblačno sa kišom i pljuskovima. Prognozirana količina padavina se kreće između 10 i 25 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C.

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama slab snijeg. Poslije podne prestanak padavina u Krajini, a do kraja dana i u ostalim područjima naše zemlje. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 11 do 17, na jugu od 18 do 23 °C.

U ponedjeljak će biti  u većem dijelu zemlje pretežno sunčano. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 13 do 19, na jugu od 18 do 23 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.