Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zima bez snijega

U BiH stiže novi val velikog zagađenja, temperature će narasti do 14 stepeni

zagadjenost smog sarajevo (16)

Prema podacima stranice AirVisual, Sarajevo će već sutra ponovo preuzeti lidersku poziciju najzagađenijeg na svijetu

Kako tvrde meteorolozi poboljšanje kvalitete zraka u BiH koje je primijetno posljednjih dana je privremeno, te da nam već sutra stiže novi val zagađenja.

Iako Sarajevo danas nije bio ni među 20 prvih najzagađenijih glavnih gradova na svijetu, period teškog disanja nije iza nas.

Prema podacima stranice AirVisual, Sarajevo će već sutra ponovo preuzeti lidersku poziciju najzagađenijeg na svijetu.

Što se tiče prognoze vremena, sutra će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne sunčano. U ostatku Bosne, veći dio dana, magla ili niska naoblaka. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -8 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevna od 1 do 7, na jugu od 8 do 12 °C.

U srijedu će u Bosni biti po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 °C.

U četvrtak će u Bosni biti po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost- Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 9 do 14 °C.

U petak će također u Bosni biti po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano. U večernjim satima naoblačenje. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 4 do 9, na jugu od 8 do 14 °C.