Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pljuskovi i grmljavina

U BiH stiže velika promjena vremena

unnamed

Tokom dana nestabilno sa kišom, pljuskovima

U Bosni i Hercegovini danas će biti nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

Kiša će ujutro mjestimično padati na jugu i istoku, dok će na sjeveru biti pretežno sunčano. Tokom dana nestabilno sa kišom, pljuskovima.

Puhat će slab do umjeren vjetar, pretežno zapadnih smjerova.

Jutarnja temperatura vazduha od devet do 14, na jugu i sjeveru do 16, a najviša dnevna od 17 do 22, na sjeveru i jugu oko 24 stepena Celzijusova.

U utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne sa kišom. Poslije podne lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom se očekuju u Hercegovini i u dijelovima centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 18 do 24 stepena.

U srijedu  će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u većem dijelu Bosne sa kišom. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju u većini područja. U Hercegovini je moguća grmljavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 19 do 25 stepeni.

U četvrtak prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne smanjenje naoblake. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovii i na istoku Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 28 stepeni.