Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

U BiH stižu nove obilnije padavine i jak vjetar, stabilizacija vremena u petak

Rijeka: Munje na nebu iznad grada
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Poslije podne se sa zapada očekuje novo naoblačenje sa kišom koje će se postepeno širiti ka ostalim predjelima, pa će kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom zahvatiti većinu krajeva

U Bosni i Hercegovini danas će biti promjenljivo oblačno i nestabilno vrijeme sa sunčanim intervalima i prijatnijom temperaturom vazduha koja ne bi trebalo da prelazi 30 stepeni.

Ujutro i prije podne će u istočnim, centralnim i južnim predjelima biti oblačno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji će do ranih poslijepodnevnih sati postepeno prestati i kratkotrajno će doći do razvedravanja.

Poslije podne se sa zapada očekuje novo naoblačenje sa kišom koje će se postepeno širiti ka ostalim predjelima, pa će kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom zahvatiti većinu krajeva.

Puhat će umjeren južni vjetar, lokalno na udare i jak. Jutarnja temperatura vazduha od 14 do 20, u višim predjelima od 11 stepeni, a dnevna od 24 do 30, u višim predjelima od 18 stepeni.

Prognoza za naredne dane

U srijedu u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno sa pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno sa lokalnim pljuskovima, moguća je i slaba grmljavina. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U petak u Hercegovini mala do umjerena naoblaka. U Bosni oblačnije prije podne, a smanjenje oblačnosti se očekuje u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.