U BiH sutra kiša i pljuskovi

prijedo kisa (5)

U Bosni će sutra biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno. Prijepodne kiša se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima.

Tokom dana kiša, pljuskovi, ponegdje uz grmljavinu se očekuju u većini područja. Lokalno, uz padavine i pojačane udare vjetra, postoje uvjeti za pojavu grada. Vjetar slab do umjeren, na momente i pojačan sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu od 19 do 24, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu od 30 do 34 stupnja.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 16, a najviša dnevna oko 27 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti registrovana je i grmljavina.

Temperature u 14.00 sati: Bjelašnica 15 stupnjeva, Sokolac 17, Ivan-sedlo i Sarajevo 23, Livno 25, Bihać i Bugojno 27, Sanski Most i Tuzla 28, Gradačac, Zenica i Banja Luka 29, Neum, Bijeljina i Doboj 30, Trebinje 32, Mostar 33 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.