Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U BiH sutra nestabilno vrijeme

banja luka nevrijeme

U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme.

Prijepodne sa kišom ili pljuskovima u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima, a u ostalim područjima nešto manje oblačnosti i bez padavina. Tokom dana, porastom oblačnosti, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim djelovima BiH. Krajem dana i tokom večeri postupan prestanak padavina. Vjetar će biti slab do umjeren, a na momente i pojačan, zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 22, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 stupnja.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura iznosit će oko 14, a najviša dnevna oko 27 stupnjeva.

Danas je u BiH sunačno vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove registrovana je i niska oblačnost.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 13 stupnjeva, Ivan-sedlo 24, Srebrenica 26, Sarajevo 27, Bihać, Bugojno, Livno i Tuzla 28, Sanski Most i Zvornik 29, Doboj, Gradačac, Neum, Prijedor i Zenica 30, Banja Luka i Trebinje 31 i Mostar 34 stupnja.

Temperatura mora u Neumu u 14 sati iznosila je 27 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.