BiH

vremenska prognoza

U BiH sutra oblačno s kišom i susnježicom, na planinama moguć snijeg

13/12/2019

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 4 i 9, a na jugu BiH od 10 do 15 stepeni

U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne će biti pretežno oblačno. U jutarnjim satima u nizinama će biti sa kišom, a u Bosni rijetko i sa susnježicom. U višim područjima je moguć snijeg.

Od sredine dana, prema večernjim satima, očekuje se razvedravanje prvo na području Hercegovine i Krajine i postepeno prema istoku BiH. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, a na jugu do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 4 i 9, a na jugu BiH od 10 do 15 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno, veći dio dana. U jutarnjim satima može pasti malo kiše. Razvedravanje poslijepodne. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 3, a najviša dnevna oko 6 stepeni.

Danas je više sunčanog vremena na istoku, sjeveroistoku i u dijelu centralne Bosne, a u većem dijelu BiH je pretežno oblačno. Od večernjih sati padavine će zahvatiti većinu područja.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -6, Ivan-sedlo 4, Gradačac 5, Jajce, Livno i Zenica 6, Drvar i Sarajevo 7, Bugojno, Grude i Sanski Most 8, Bihać 10, Mostar 11, Neum, Stolac i Tuzla 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.