Narandžasto upozorenje

U BiH sutra olujni vjetrovi, otkazan rad Sarajevske žičare

zicara_sarajevo

Zbog nevremena tokom dana ali i narednih dana, može doći do privremenog zastoja ili potpune obustave u radu Sarajevske žičare

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme. Tokom cijelog dana kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne, javlja Fena.

Intenzivnije padavine bit će na sjeveru i zapadu Hercegovine i na zapadu i jugozapadu Bosne, gdje se prognozira od 30 do 60 litara kiše po metru kvadratnom, a u dijelu Hercegovine lokalno do 80 litara. Slabije padavine bit će na području centralne Bosne. Tokom noći na nedjelju kiša će se širiti i na ostala područja Bosne.

Puhat će jak vjetar, južnog smjera. Očekuju se i olujni udari juga brzine 60 do 75 km/h. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna uglavnom između 9 i 15 stepeni.

U Sarajevu će sutra biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana padat će slaba kiša. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

Temperature zraka danas u 13.00 sati: Bjelašnica -3 stepena, Ivan-sedlo 4, Sokolac 5, Gradačac i Livno 6, Brčko, Bugojno i Mostar 7, Banja Luka i Široki Brijeg 8, Bijeljina, Drvar i Trebinje 9, Jajce i Sarajevo 10, Doboj, Neum, Sanski Most, Srebrenica i Stolac 12, Bihać, Prijedor, Tuzla i Zenica 13 i Zvornik 14, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Zbog nevremena tokom dana ali i narednih dana, može doći do privremenog zastoja ili potpune obustave u radu Sarajevske žičare.

Javno preduzeće Sarajevo je tu odluku donijelo zbog narandžastog upozorenja koje je izdao Federalni hidrometeorološki zavod BiH povodom očekivanih udara jakog olujnog vjetra južnog smjera, saopćeno je iz JP Sarajevo.