Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

U BiH u narednim danima sunčano uz malu oblačnost

Sarajevo: Na servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snažno nevrijeme u BiH
05.08.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Na online meteoroloskom servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snazno nevrijeme na podrucju Bosne i Hercegovine i ostatka Balkana. U Sarajevu od jutarnjih sati pada kisa uz jak vjetar. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Danas će u BiH preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro, a po kotlinama centralne i istočne Bosne ima magle, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog saveza (FHMZ) temperature zraka izmjerene u 8 sati iznosile su: Bjelašnica, Sokolac 7; Bugojno 8; Ivan-sedlo 9; Bihać, Livno, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg 10; Grude, Tuzla, Zenica, Zvornik 11; Banja Luka, Sarajevo 12; Gradačac 14; Trebinje 16; Mostar, Neum 19 stepeni Celzijusa.

Danas će u BiH preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne rijetko gdje na jugozapadu Bosne je moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna tempertura od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni Celzijusa.

U nedjelju se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U planinskim područjima centralne, istočne Bosne i ponegdje u Hercegovini lokalno su mogući pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 23 do 29 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni Celzijusa.

U utorak meteorolozi najavljuju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stepen Celzijusa.

Slično vrijeme zadržaće se i u srijedu, kada će biti sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stepen Celzijusa.