vremenska prognoza

U BiH za vikend oblačno, u Hercegovini više padavina

mostar_kisa_nevrijeme stanje na putevima

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna uglavnom između 9 i 15 stepeni

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Prijepodne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Puhat će vjetar slab južnog smjera. Do jačanja juga doći će tokom noći na subotu. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 13 i 18 stepeni.

U Bosni i Hercegovini će u subotu, 9. novembra doći do novog naoblačenja. Više padavina bit će u Hercegovini. U Bosni padat će povremeno slaba kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno s jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 13 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 12 i 17 stepeni.

U Bosni i Hercegovini u nedjelju, 10. novembra se prognozira oblačno vrijeme. U Bosni padat će slaba kiša. Više padavina se očekuje u Hercegovini. Puhat će vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna uglavnom između 9 i 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.