Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Bihaću kampanja “Uzmi račun za svoj grad”

racun_fazlic_bihac

Gradska uprava Bihaća pokrenula je u augustu ove godine kampanju pod nazivom “Uzmi račun za svoj grad”, čiji je cilj ne samo potaknuti građane da poštuju zakonsku obavezu uzimanja i davanja računa, nego i zaštititi one poslovne subjekte koji poštuju zakon i državu i za svaku uslugu izdaju račun.

U kampanji koju Gradska uprava Bihać implementira u saradnji s Javnim preduzećem RTV Bihać učestvovat će zanatlije, obrtnici, trgovci, proizvođači i svi oni koji imaju direktne i indirektne koristi od izdavanja računa, odnosno plaćanja poreza, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika.

– Iako većina poreskih obveznika poštuje i evidentira promet u skladu sa zakonom, nažalost, još postoje i oni koji krše zakonske norme i novac namijenjen budžetu i svim građanima usmjeravaju u vlastiti lični budžet. Neplaćanje poreza i finansijskih obaveza prema državi u konačnici znači da će biti manje sredstava za sve ono što se finansira iz bužeta grada, manje sredstava za komunalno uređenje grada, za čišćenje snijega, uređenje zelenih površina i za izmirenje svih obaveza Grada Bihaća – ističu iz Gradske uprave Bihać.

Kroz kontakt emisije koje će se svakog utorka emitirati u programu Radio Bihaća gosti će građanima ukazivati na značaj izdavanja i uzimanja računa, ali i odgovarati na pitanja slušatelja.