Nesebični čin

U Bihaću prijem za hrabre policajce koji su spasili čovjeka iz Une

policajci bihac spasavanje fena

Za policajca Dinka Alijagića nije bilo nimalo dileme kada je u pitanju ulazak u hladnu vodu da se spasi jedan ljudski život

Vršiteljica dužnosti gradonačelnika Grada Bihaća Jasmina Ćoralić u svom Kabinetu je ugostila Dinka Alijagića, Amru Balaban, Asima Perviza i Jasmina Felića, pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona koji su obavljajući službenu dužnost spasili muškarca koji je skočio s mosta u rijeku Unu.

-Danas smo izvršili prijem pripadnika Policijske stanice Bihać, koji su prije 15 dana spasili život našeg sugrađanina. S obzirom da se radi o hrabrom i nesebičnom činu danas smo ispred Grada Bihaća, Gradskog vijeća, Gradske uprave i svih građana pripremili zahvalnice – kazala je Ćoralić.

Za policajca Dinka Alijagića nije bilo nimalo dileme kada je u pitanju ulazak u hladnu vodu da se spasi jedan ljudski život.

-Dolaskom na lice mjesta pored ograde mosta smo zatekli odjevni predmet-jaknu, pregledom šireg lokaliteta uočili smo kako tijelo pluta rijekom i kako ga voda nosi niz rijeku. Odmah smo počeli timski djelovati i pronašli slobodnu lokaciju gdje smo bezbijedno sišli obali rijeke Une i ušli u rijeku, došli do lica i izvukli ga na tzv. ostrvo – kaže Alijagić.

Nakon što su ga hrabri bihaćki policajci izvukli iz vode, lice su dalje preuzeli službenici Doma zdravlja Bihać i prevezli ga do Kantonalne bolnice u Bihaću, gdje mu je ukazana liječnička pomoć.