Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U bolnici u Bijeljini “zaboravile” gazu u stomaku porodilje

bijeljina-bolnica

Policija je Okružnom tužilaštvu u Bijeljini dostavila izvještaj protiv osoba čiji su inicijali S.S. i S.O, osumnjičenih za nesavjesno pružanje ljekarske pomoći.

Iz Policijske uprave Bijeljina saopšteno je da se njima stavlja na teret da su u avgustu prošle godine, prilikom obavljanja operativnog zahvata, postupale suprotno smjernicama za sprovođenje sigurne hirurgije i suprotno uputstvu o radu operacionog bloka.

U saopštenju se dodaje da se S.S. i S.O. nisu pridržavale pravila zdravstvene struke, te su tako, tokom operativnog zahvata, u stomaku pacijentkinje ostavile trbušnu kompresu koja je prouzrokovala teške povrede i teško narušavanje zdravlja pacijentkinje iz Bijeljine.

Prema nezvaničnim saznanjima Nezavisnih novina, u pitanju su Sanja Stevanović, ljekar ginekolog, te Slađana Obradović, medicinska sestra, obje iz Bijeljine.

Tako su, kako ih tereti policija, u stomaku porodilje, koja je iz Bijeljine, ostavile gazu, koja je kod nje prouzrokovala teške povrede, odnosno teško narušavanje zdravlja.