Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

U Bosni danas oblačno sa slabom kišom, u Hercegovini sunčano

vrijeme sunce proljece (1)

Nešto više padavina u večernjim satima

U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne pada slaba kiša.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 0; Bugojno 8; Sokolac 9; Bijeljina, Doboj, Gradačac, Prijedor, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla 11; Banja Luka, Bihać, Livno, Sanski Most, Široki Brijeg, Zenica 12; Grude 13; Neum, Trebinje 16 i Mostar 18 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana u Bosni lokalno i povremeno slaba kiša. Nešto više padavina u večernjim satima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura. Dnevna temperatura od 12 do 18, na jugu zemlje do 24 stepena.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Više padavina se očekuje u kasnim večernjim satima. Dnevna tempartaura oko 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.