Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Bosni oblačno s lokalnim pljuskovima, u Hercegovini vedro

Bihać: Etno selo na Uni nudi “putovanje” kroz minula vremena

U Bosni će u jutarnjim satima biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u sjeverozapadnim i istočnim područjima.

U ostatku dana bit će malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Na krajnjem istoku i jugoistoke Bosne, uz nešto više oblačnosti, mogući su lokalni pljuskovi, a ponegdje i grmljavina. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar će biti umjeren do pojačan, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 23 do 28, a na jugu zemlje od 30 do 35 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postojat će uvjeti za pojavu pljuskova i grmljavine. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 26 stepeni.

Jutros je u Hercegovini bilo vedro, a u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom u sjeverozapadnim područjima.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Prijedor 5, Bosanski Novi i Han-Pijesak 2, Bihać, Gradačac, Ivan-sedlo i Sanski Most 1.

Atmosferski pristisak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Ivan-sedlo 14, Sokolac 16, Bihać 17, Prijedor i Sanski Most 18, Gradačac i Sarajevo 19, Banja Luka, Bijeljina, Bugojno, Jajce, Livno, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 20, Doboj, Goražde i Zenica 21, Trebinje 24, Stolac 26, Neum 27 i Mostar 28 stepeni.