Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vremenska prognoza

U Bosni oblačno sa susnježicom i snijegom, u Hercegovini sunčano

sarajevo oblacno444

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni

U Bosni je jutros oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim područjima sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -13 stepeni, Ivan-sedlo -5, Jajce -4, Bugojno -3, Banja Luka, Brčko, Livno, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla -2, Bijeljina -1, Gradačac i Zenica 0, Drvar, Prijedor, Srebrenica i Zvornik 1, Bihać, Grude i Trebinje 2, Široki Brijeg 3, Mostar, Stolac 4 i Neum 6 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 957 milibara, za 15 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim područjima i sa slabim snijegom. U Hercegovini uglavnom sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u većem dijelu Bosne umjeren sjevernog smjera. Jak vjetar u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno, uz mogućnost provijavanja slabog snijega. Tokom dana, smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka temperatura zraka oko 2 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.