BiH

jedan preminuo

U Covid odjeljenju Opće bolnice broj pacijenata u teškom stanju popeo se na 200

23/03/2021

Statistika u Općoj bolnici pokazuje da je od početka pandemije ovo najveće povećanje oboljelih pacijenata od Covid-19 i da se javljaju pacijenti sa težim kliničkim slikama, koji su za bolničko liječenje

U Covid odjelima Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” na bolničkom liječenju je 200 teških pacijenata, od kojih je 23 na intenzivnoj i postintenzivnoj njezi, pet je na respiratoru, a sedam na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. U protekla 24 sata jedan pacijent je preminuo.

U Covid trijažnoj i prijemnoj ambulanti opservirano je 15 pacijenata i čeka se njihov premještaj na odjel.

Tokom jučerašnjeg dana na hospitalizaciju je primljeno 10 pacijenata, a 14 je otpušteno kući. Jedan pacijent je premješten na Kliniku na Podhrastove.

Statistika u Općoj bolnici pokazuje da je od početka pandemije ovo najveće povećanje oboljelih pacijenata od Covid-19 i da se javljaju pacijenti sa težim kliničkim slikama, koji su za bolničko liječenje.

“Ova zdravstvena ustanova je maksimalno stavila na raspolaganje svoje bolničke kapacitete i osoblje, kako bi pomogla svima kojima je pomoć potrebna. Medicinski radnici daju sve od sebe i tako će i nastaviti, ali mole i apeluju na naše građane da se odgovorno ponašaju i da najozbiljnije shvate preporuke i upozorenja o poštivanju zaštitnih mjera”, naveli su iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Inače, putem Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo za uposlenike Opće bolnice jutros stiže 110 doza AstraZeneca vakcina.

“Nedavno je vakcinisano oko 200 osoba Covid tima, a danas bi to trebalo uraditi i drugo medicinsko i nemedicinsko osoblje sa raspoloživim dozama.

Revakcinacija je planirana u narednih 2 do 3 mjeseca.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.