Sarajevo

U Covid odjelu Opće bolnice smještena 44 pacijenta

opca bolnica2 (1)

Naglašava da je važno da se poveća broj hospitaliziranih, da se pacijenti smjeste u bolnice, da imaju brigu i da se na taj način zaustavi infekcija

Covid tim Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo saopćio je jutros da su u Covid odjelu smještena 44 pacijenta, te da je troje izliječeno i otpušteno kući, a troje prebačeno na Kliniku na Podhrastovima.

Na jutrošnjem sastanku su analizirani svi aspekti daljeg toka zbrinjavanja covid pacijenata.

V.d. direktora Opće bolnice i član Covid tima prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, nakon obavljene jutarnje vizite kaže da su hospitalizirani pacijenti stabilni.

Naglašava da je važno da se poveća broj hospitaliziranih, da se pacijenti smjeste u bolnice, da imaju brigu i da se na taj način zaustavi infekcija.

Covid timu Opće bolnice dobrovoljno se javilo 25 ljekara sa drugih bolničkih odjela ove ustanove i izrazilo želju da se uključi u brigu o hospitaliziranim pacijentima, ali i da pomognu svojim kolegama.

Gavrankapetanović podsjeća građane da u Općoj bolnici nije zaustavljen hladni program, te da se radi sve ono što specijalističke službe procijene da je potrebno.

Pozvao je ponovo građane da se maksimalno pridržavaju svih propisanih mjera, saopćeno je iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.