Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stiže ljepše vrijeme

U dijelovima Bosne jutros pada slab snijeg, Sladić kaže da su to zadnji trzaji zime

proljece-behar

Danas u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovine sunčanije. U nižim područjima centralne, istočne i sjeverne Bosni očekuje se susnježica ili kiša, a u višim snijeg

U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom u centralnim dijelovima. U Hercegovini umjereno oblačno.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -9 stepeni, Ivan-sedlo i Sarajevo 1, Bugojno i Livno 3, Drvar, Jajce, Stolac i Tuzla 4, Bihać, Gradačac i Zenica 5, Sanski Most 6, Grude 7, Mostar 8 i Neum 9 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovine sunčanije. U nižim područjima centralne, istočne i sjeverne Bosni očekuje se susnježica ili kiša, a u višim snijeg.

Vjetar slab do umjeren sjeverni. Najviša dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu od 10 do 14 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom. Poslije podne i tokom noći u nižim dijelovima grada je moguća kiša. Najviša dnevna temperatura oko 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

– Ovaj period je zadnji trzaj zime i nadamo se da ga kroz april neće biti, ali hoće biti hladna jutra i dalje. Temperature će rasti od četvrtka i često ćemo bilježiti prema kraju radne sedmice temperature zraka u dvocifrenim vrijednostima, rekao je meteorolog Nedim Sladić.

U četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slab snijeg ili susnježica u centralnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -4 do 3, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 13 stepeni.

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost očekuje se u petak. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u Posavini je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 8 do 16 stepeni.