Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Doljanima se na izlazu iz BiH čeka sat i po

doljani nap34

Na GP Doljani na izlazu iz Bosne i Hercegovine čeka se oko sat i po, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) apelirali su na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Na većini puteva u BiH ovoga jutra saobraća se po suhom kolovozu, uz umjeren promet vozila. Na dionicama uz riječne tokove i ponegdje u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su tokom dana na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Od ostalih puteva sa radovima izdvajaju se autoputevi A-1 Lepenica-Tarčin (na izlazu iz tunela Grab) i Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralni putevi M-17 Jablanica-Mostar M-18 Živinice-Šićki Brod, M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Kalesija, kao i magistralni putevi na području Prozora (M-16.2), Olova (M-18) i Livna (M-6.1).

Vozači teretnih vozila trebali bi da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.