Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Donjem Kaknju riješen dugogodišnji problem sa pristupnim putem

put – donji kakanj

U Općini Kakanj proteklog ljeta rekonstruisano je blizu jednog kilometra glavne saobraćajnice u centru grada u sklopu koje je izgrađena biciklistička staza, postavljena nova rasvjeta i uređena odvodnja oborinskih voda.

“U okviru ovih radova izgrađen je i novi, treći po redu, kružni tok u gradskoj zoni Kaknja. Unutar novog kružnog toka koji se nalazi u blizini zgrade Policijske stanice Kakanj bit će izgrađen veliki Cvijet Srebrenice u znak poštovanja i pijeteta prema žrtvama genocida koji je izvršen nad Bošnjacima Srebrenice 1995. godine”, kazali su iz Općine Kakanj.

Uz šetnicu je postavljen i mobilijar za dječiju igru i zabavu, izmijenjena komunalna instalacija, a čitav projekt je realizovan bez kreditnih zaduženja.

Pored uređenja glavne saobraćajnice u Kaknju, bilo je radova i u prigradskim naseljima. Tako je između ostalog u Donjem Kaknju prokopan put koji će omogućiti mještanima da lakše mogu pristupiti svojim imanjima, te imati lakši pristup obradivim zemljanim površinama i voćnjacima.

“Mnogo nam znači ovaj put koji će nam omogućiti da lakše dođemo do naših obradivih površina i povećamo poljoprivrednu proizvodnju u ovom dijelu našeg grada. Ovim putem želimo se zahvaliti Općini Kakanj i načelniku Nerminu Mandri, koji su nam izašli u susret”, kažu stanovnici ove mjesne zajednice.