Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vreenska prognoza

U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti

Kišno prijepodne u Sarajevu
08.02.2021.,Sarajevo, Bosna i Hercegovina -Nakon nekoliko dana sunca i proljetnih temperatura u Sarajevu i vecem dijelu BiH pocela je padati kisa. Prognoze govore da ce tako biti i u narednom periodu zbog cega gradjani ne ispustaju kisobrane iz ruku. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Jutros kiša u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima BiH

Saopćenje

SARAJEVO, 20. jula (FENA) – Jutros je većinom pretežno oblačno vrijeme, sunčanije je na jugu i sjeverozapadu zemlje. Kiša pada u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati (°C): Bjelašnica 9; Ivan-sedlo 15; Bihać i Sarajevo 18; Bugojno, Drvar, Grude, Tuzla i Zenica 19; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Prijedor i Sanski Most 20; Trebinje 21 i Mostar 24°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940Pa, za 3hPa je manji od normalnog i raste.

Danas prijepodne i sredinom dana povremeno će padati kiša u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 31°C.

U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno. Prijepodne i sredinom dana povremeno će padati kiša. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.