Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U dvije akcije UIO BiH oduzet duhan vrijedan 15.000 KM

BiH

Oduzet duhan

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su u dvije odvojene akcije oduzeli duhan u vrijednosti 15.000 KM.

Kako se pojašnjava u saopćenju UIO, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Tuzla, u saradnji sa službenicima MUP-a Tuzlanskog kantona, te Policijske uprave Kalesija, izvršili su pretres putničkog motornog vozila zbog sumnje u nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

U vozilu je pronađen i oduzet sitno rezani duhan u količini od 90 kg, procijenjene tržišne vrijednosti u iznosu od 12.000 KM.

Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, službenici UIO u Regionalnom centru Tuzla, izvršili su i pretres jednog improvizovang štanda u Šamcu, gdje je otkriveno i oduzeto 22,8 kg sitno rezanog duhana, procijenjene tržišne vrijednosti od 3.000 KM, koji nije bio obilježen akciznim markicama.

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.