Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Federalno ministarstvo zdravstva

U FBiH nema registriranih slučajeva sumnje na korona virus

bolnica

Federalno ministarstvo zdravstva demantovalo je navode pojedinih medija o navodnim sumnjivim slučajevima u Tuzli i Mostaru

Na području Federacije Bosne i Hercegovine nije registriran niti hospitaliziran nijedan pacijent sa sumnjom na bolest izazvanu novim korona virusom, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Federalnog ministarstva zdravstva ovu informaciju su istakli iz razloga što su se u pojedinim medijima pojavile netačne informacije o navodnim sumnjivim slučajevima na bolest izazvanu ovim virusom u Tuzli i Mostaru.

”Federalno ministarstvo zdravstva i Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH su do sada, a nastavit će i u narednom periodu, transparentno izvještavati javnost o mjerama koje se poduzimaju na području Federacije BiH u cilju ranog otkrivanja eventualnog sumnjivog slučaja na pojavu novog korona virusa i sprečavanja širenja bolesti izazvane ovim virusom”, navodi se u saopćenju.

Dodaju kako u potpunosti razumiju interes medija za ovu temu, te da predstavnici navedenih institucija pokušavaju maksimalno i u okviru realnih mogućnosti da odgovore na ogroman broj medijskih zahtjeva, što nekada zbog obima posla nije moguće u kratkom roku.

”Ističemo da će Federalno ministarstvo zdravstva o eventualnoj pojavi slučaja bolesti sa ozbiljnom sumnjom da je izazvana novim korona virusom o tome obavijestiti javnost, te ovim putem pozivamo medije na odgovorno izvještavanje o temama koje se odnose na javno zdravlje građana Federacije BiH“, zaključeno je u saopćenju.