Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Goraždu početak izgradnje 20 stanova za socijalno ugrožene i raseljene osobe

gorazde

U okviru Regionalnog stambenog programa (RSP), u Goraždu će u ponedjeljak započeti radovi na izgradnji stambenog objekta kojim će biti osigurano 20 stanova za socijalno ugrožene i raseljene osobe.

Uime institucije koja je implementator tog projekta događaju će prisustvovati federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, te gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović, uime gradske uprave koja je sudjelovala u realizaciji tog projekta.

Plan posjete predviđa sastanak ministra Ramića i gradonačelnika Ramovića, a početak radova na realizaciji tog projekta bit će ozvaničen na lokaciji izgradnje (lokacija Rasadnik).

Regionalni stambeni program predviđa stambeno zbrinjavanje za 5.400 porodica u Bosni i Hercegovini, odnosno oko 14.000 izbjeglih i raseljenih osoba.

– Ukupna vrijednost projekta za BiH je 101 milion eura, a učešće naše države iznosi oko 15 miliona eura. Glavni donator programa je Evropska unija, a značajno finansijsko učešće ostvarili su i vlade Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Njemačke, Norveške, Švicarske, Danske, Turske i drugih. Sredstvima u okviru Fonda RSP upravlja Razvojna banka Vijeća Evrope, a snažnu podršku programu daju Visoki komesarijat Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) i Organizacija za sigurnost i saradnju u Evropi (OSCE) – saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.