BiH

Zdenko Ćosić

U HDZ-u BiH zadovoljni izlaznošću, odluku visokog predstavnika još ne žele komentirati

02/10/2022

On nije htio komentirati Schmidtovu odluku o izmjenama Ustava i Izbornog zakona, ali je istaknuo da se „ne raduje ikakvim nametanjima“

Dopredsjednik HDZ-a BiH Zdenko Ćosić rekao je u nedjelju navečer u Mostaru da je zadovoljan izlaznošću hrvatskog naroda na današnje izbore, a odluku visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta nije želio detaljnije komentirati.

– Još uvijek ne možemo zadovoljiti vašu radoznalost jer nemamo cjelovite podatke o izlaznost, ali ono što imamo, trebali bi biti zadovoljni s obzirom da su naši ljudi malo prezasićeni politikom. Ovaj odaziv je na razini uobičajenih izlazaka u Europi – rekao je Ćosić.

On nije htio komentirati Schmidtovu odluku o izmjenama Ustava i Izbornog zakona, ali je istaknuo da se „ne raduje ikakvim nametanjima“.

– Upravo su nametnuta rješenja stvorila problem ovoj zemlji. Sve ono što će nas vratiti izvornim postavkama je dobrodošlo. Mora se biti na tragu postavki na kojima je ova zemlja uspostavljena, a to je načelo ravnopravnosti svih konstitutivnih naroda i svih građana – zaključio je dopredsjednik HDZ-a BiH.

Ranije se obratila i dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović, koja je također istaknula da je izlaznost zadovoljavajuća.

– Ono što mi trenutno znamo, a ne znamo sve parametre i pokazatelje, je da će izlaznost na ovim izborima biti oko 50 posto. Želim se ovom prilikom zahvaliti svim biračima koji su danas iskoristili svoje biračko pravo i koji su na taj način sudjelovali u demokratskim, političkim procesima u BiH, što je važno i što smo pokušali i u kampanji naglasiti, pogotovo, za hrvatski narod – rekla je Filipović.

Dodala je kako prve informacije s terena govore da će stranke predvođene HDZ-om BiH i HNS-om BiH ostvariti premoćnu pobjedu na ovim izborima.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.