Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Hercegovini i na jugozapadu BiH danas sunčano

jesen1123

U Hercegovini i na jugozapadu BiH danas će preovladavati sunčano vrijeme.

U ostatku Bosne prijepodne će biti pretežno oblačno sa maglom po kotlinama. Povremeno je moguća slaba rosulja. Tokom poslijepodneva doći će do postepenog smanjenja oblačnosti. Vjetar će u Bosni biti slab sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena, bura. Dnevna temperature zraka iznosit će od 10 do 16, na jugu od 17 do 21 stepen.

U Sarajevu će prijepodne biti oblačno, povremeno je moguća slaba rosulja. Tokom poslijepodneva očekuju se postepeno razvedravanje. Dnevna temperatura iznosit će oko 14 stepeni.

Jutros je u Hercegovini i na jugozapadu Bosne vedro, a u ostalim područjima pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -2 stepena, Kupres 4, Ivan-sedlo i Livno 5, Bihać, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 6, Goražde, Sarajevo, Banja Luka, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Jajce i Tuzla 8, Gradačac, Srebrenica i Zenica 9, Trebinje i Zvornik 10, Mostar i Čapljina 14 i Neum 15 stepeni.